Welke kleding en schoenen voor trip naar Ijsland?

Wij gaan met de kerst 4 dagen naar IJslandšŸ˜ daar hebben we een excursie gepland (golden cirkel). Wij vroegen ons af, wat voor kleding moet je aan (ski kleding?) en wat voor soort schoenen kan je het beste aan doen?

Daarnaast hebben we gehoord dat de Ijslanders kerst voornamelijk thuis vieren en dat er veel dicht is. Hebben jullie nog tips over waar we wel kunnen eten? Aanraders?

Verder willen we graag naar de blue Lagoon maar zijn er wellicht ook kleinere minder toeristische opties?

Als jullie nog algemene tips hebben over wat we echt moeten doen/zien, GRAAG šŸ˜

7 Reacties op “Welke kleding en schoenen voor trip naar Ijsland?”

  1. toen wij in IJsland waren hadden een dodge gehuurd. Plek zat voor 6 personen. Je hebt echt heel veel kleine warmte bronnen. Veel leuker en minder toeristisch dan blue lagoon.

  2. Ski kleding is inderdaad een goede optie. Als je echt iets nieuws gaat kopen, kijk dan eens bij fjall raven. Zij hebben echt hele goede kleding voor dit soort trips. Schoenen moeten in ieder geval waterdicht zijn en zorg dat ze stevig, isolerend en het liefst hoog gesloten. Daarnaast goeie sokken! Zorg ook voor goede accessoires. Ook al zit je in een bus, eenmaal buiten is het nog steeds koud en je wilt niet elke keer snel terug de bus in willen en niet genieten van al het moois. Als je goed gekleed ben hoef je het niet koud te hebben šŸ™‚
    Met de restaurants/eten kan ik je helaas niet helpen.
    Er zijn in dat gebied niet heel veel minder touristische opties zo ver ik weet. Je hebt ook maar 4 dagen en de dagen zijn kort dus plan ook niet teveel in.

  3. Ski kleding moet je hebben! Als het waait is het enorm koud. Ik heb het met een jas en thermo kleding gered maar af en toe zou een skibroek ook fijn zijn geweest. Ik ben er ook met kerst geweest en inderdaad veel dicht dus je moet goed zoeken om te eten. Als je na de blue lagoon wilt moet je die ver van tevoren boeken anders zit deze vol. Gluggafoss/merkjarfoss is een hele mooie waterval die dan half bevroren is, 0 toeristen gezien

  4. Wij zijn eind januari 2018 geweest en hadden als we ergens heen gingen altijd thermokleding aan (broek, shirt lange mouw en sokken) en daaroverheen een dik vest, ski broek en winddichte jas, muts en handschoenen. Met deze kleding was het zeer goed te doen en hebben we het eigenlijk geen moment koud gehad.
    Wij vonden het in de omgeving van Vik ook erg mooi (rotsen in de zee en zwart strand) en de seljalandsfoss waterval. Dat is denk ik wel goed aan te rijden vanaf Reykjavik. Hraunfossar, de lavawatervallen, vonden wij ook erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *