Wat zijn de beste windsurfspots in italië?

Heeft iemand ervaring of tips over een windsurfvakantie in Italie? Zou leuk zijn om een weekje cursus te volgen met andere reizigers, met mogelijkheden voor andere activiteiten ofzo, maar vaak zie ik enkel dagcursussen of iets voor families.
Ik heb wel de zeil/windsurfschool Orza gevonden, misschien heeft iemand hier ervaring mee?

Andere tips over backpacken in italie zijn ook welkom en dan met name buiten de bekende steden als Florence, Rome, Milaan etc). Is dit goed te doen? Hostels te vinden? Zijn ook kleinere plaatsen goed bereikbaar met het ov?

Bedankt voor jullie reactie!

5 Reacties op “Wat zijn de beste windsurfspots in italië?”

 1. Zelf geen ervaringen mee maar ik weet wel dat er aan het Comomeer veel surf-zeilscholen zitten. En het barst van de campings daar.
  Ow, je vroeg geen scholen, maar er zit ook veel verhuur daar haha

 2. Heb 2x gebackpackt in Italië. Dat gaat echt super makkelijk en is goedkoop! Heb de eerste keer Pisa – Cinque Terre – Certaldo (super vet hostel!!!) – Sienna – San Gimingano – Florence – Bologna gedaan. De tweede keer was Brindisi (geen aanrader) – Ostuni – Polignano – Bari (echt tof) – Alberobello – Matera – Amalfi – Sorrento – Napels. Treinen zijn goedkoop en rijden vaak, let wel op dat iedere regio een andere treinmaatschappij heeft. Die hebben vaak weer een eigen station, waardoor een stad wel 2 of 3 stations kan hebben van verschillende maatschappijen. Mocht je nog iets willen weten, dan let me know.
  Een zeilvakantie heb ik overigens ook vaker gedaan maar niet in Italië, wel in Griekenland en Kroatië.

 3. Dat klinkt heel leuk! Hoe lang heb je die 2e keer gereisd?
  En wat voor zeilvakantie heb je gedaan? Zwaardboten of grotere boten waar je dan op bleef slapen?

 4. Beide Italië trips waren 2 weken. Was goed te doen, de meeste plekken ben ik 2 nachten gebleven.
  De eerste zeilvakantie ook echt geleerd zeilen, veel aan het roer gestaan. En de 2e keer was vooral helpen met zeilen, niet schipperen. Beide keren was op ‘grotere’ boten met een capaciteit van 6-8 personen waarop je dan bleef slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *