Wat is de handigste manier om te betalen in Zuid-Afrika?

Zijn er mensen die ons kunnen vertellen wat het handigst is met betalen in zuid-Afrika?
We willen weten of het handig is om contant te betalen of creditcard.
Ik weet niet of het handig is om veel contant geld bij je te hebben, maar weet ook niet bij welke banken je veilig kunt geld afhalen.
Is het bijvoorbeeld handig om vanuit België contant geld mee te nemen?

9 Reacties op “Wat is de handigste manier om te betalen in Zuid-Afrika?”

  1. Je kan eigenlijk overal gewoon geld opnemen of met je pinpas betalen. In de maanden dat ik er zat pinde ik altijd cash geld en betaalde daar mijn dingen mee. Geld meenemen uit Nederland is zeker niet nodig

  2. Je kunt in SA overal met pin of credit card betalen. Ik heb hier nooit meer dan 1000ZAR op zak in kleine coupures en muntgeld.
    Pinnen is wel zo veilig en je kunt eigenlijk overal met een redelijk gerust hart pinnen. Wel even de omgeving goed bekijken dat het er een beetje safe uit ziet.

  3. Betaal zoveel mogelijk met je credit card of betaalpas. Kan echt vrijwel overal (hotels, restaurants, benzinestations, supermarkten, winkels, entree parken etc.) cash geld heb je alleen nodig voor aankopen bij marktkraampjes en fooien. Cash pin je overdag bij een bank, er staat er ook altijd één binnenin het kantoor, mocht je het voor je eigen gevoel onveilig vinden om buiten te pinnen.

  4. Tap en swipe…heb nooit meer dan R100 in cash en dat is voor een tip voor de benzine pomp bediende, de parkeerplaats man, de serveerster, de man die de boodschappen draagt…..

  5. Op sommige plaatsen (zoals gewone campings ) konden we alleen contant betalen, dus dan is het handig om wat contant geld te hebben. We zijn afgelopen juni in ZA geweest. Voor wasmachine/droger heb je ook munten nodig.

  6. Pinnen en gebruik van cc is geen probleem. Wel handig om cash bij je hebben, maar ook weer niet te veel. Gelegenheid maakt de dief, maar dat overal ter wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *