Tips rondreis Sri Lanka gezocht

Na lang denken heb ik nu het plan op begin november naar sri lanka te gaan. Ik zou daar ongeveer 1 maand blijven en dan zou ik graag naar thailand gaan. Hier zou ik dan ook mijn reismaatje onmoeten en samen nog 3 week door thailand reizen, echter willen we samen terug vliegen. Dus ik zou dan heel veel enkeltjes moeten kopen….. En dat is nog al duur.

Dus paar vragen:

Welke tijd is het beste om zo goedkoop mogelijk je vliegtickets te boeken?

Is sri lanka en thailand te doen qua temperatuur in de maanden november december januari?

Kan ik het beste allemaal enkeltjes kopen of bijvoorbeeld een retour bangkok en vanuit daar naar sri lanka.

Ik hoop dat jullie het nog snappen😅
Alvast super bedankt!

9 Reacties op “Tips rondreis Sri Lanka gezocht”

 1. Je kunt ook heen reizen op Colombo en terug vanuit Bangkok. En dan daartussen een enkele reis plakken.
  Of je kiest voor een reis naar Colombo met een airline die Bangkok als thuishaven heeft – zoals Thai Airways en Eva air. Dan kun je een stopover maken in Bangkok.
  Of zoals je zelf zegt…op en neer naar Bangkok en dan retourtje Colombo.
  Kwestie van uitrekenen wat het goedkoopste is.
  Enkele reizen kunnen veel duurder zijn…er zijn maar een paar airlines die lange afstandsvluchten aanbieden op basis van enkele reizen. Bij de meeste airlines is een enkele reis duurder dan een retour.
  Hou er rekening mee dat als je op basis van enkele reizen of open jaw (heen Colombo terug bangkok) reist- kàn de airline (en de immigratie) je weigeren als je geen uitreisbewijs hebt. Dit kan op de luchthaven van vertrek gebeuren of bij een evt. Overstap.
  De beste tijd om te boeken: zo snel mogelijk. Dit soort tickets worden alleen maar duurder vlak voor vertrek. Je hebt geluk dat Sri Lanka een tijdje uit de gratie heeft gelegen en er toen veel vluchten geannuleerd zijn.
  Maar….als ik zo je reisplannen hoor…zou je ergens tussen half december en eerste week januari terug willen. Dit is de duurste periode van het jaar om te reizen….(meer vraag is hogere prijs). Dus als je na de eerste week van januari kunt terugkeren, kan je dat veel geld schelen…of kies voor een airline met een flinke overstap.
  Of vlieg op 25 december/31december of 1 januari.
  De dagen daarom heen zijn zweer populair met de eerste zaterdag ná 2 januari als duurste dag van het jaar om terug te vliegen naar west Europa.

 2. Sowieso handig om beide tuckets via hetzelfde kanaal te kopen…dus ticketbroker/ reisbureau/ touroperator/ airline zelf – dan kunnen de boekingen naar elkaar verwezen worden en weet de airline dat jullie op de terugreis bij elkaar horen. Geeft niet tijd garantie….maar zet je er niets in…en de vlucht wijzigt/ is overbodig etc….dan worden jullie sowieso als 2 aparte individuen gezien.

 3. Met Emirates kan je heen naar Colombo vliegen en terug vanaf Bangkok (beiden met tussenstop Dubai). Andere maatschappijen kan vast ook, maar deze weet ik zeker (zelf ook geboekt). Als je dit in 1 keer boekt (op de eigen website via de keuze meerdere bestemmingen oid) is de prijs ongeveer gelijk aan een ‘gewone’ retour.
  Van Colombo naar Bangkok moet je dan alleen een enkeltje boeken met bijvoorbeeld Air Asia.

 4. Jouw optie om een retour Bangkok te doen, kan natuurlijk ook. Kijk wel even hoeveel je dan in totaal kwijt zal zijn. Mijn ervaring is dat naar en van Sri Lanka vliegen vanaf Bangkok niet erg goedkoop is. En bij jouw optie moet je dan heen en weer en bij de mijne maar 1 keer. Even alle prijzen op een rijtje zetten.
  Enne, als het voor deze november is dan zou ik zsm boeken als je je plan rond hebt.
  De periode november-maart is over het algemeen de beste reistijd voor Azië. Dus ja, gaat heerlijk zijn. Sri Lanka heeft altijd wel een deel van het eiland in regentijd zitten, maar daar kan je rekening mee houden/je op voorbereiden.

 5. Je kunt ook multi-stad tickets boeken bij de meeste ticketsites! Amsterdam-Colombo-Bangkok-Amsterdam. Of een retour ticket met dezelfde airline maar vanaf verschillende plekken. Heb ik eens met Bali gedaan, toen was het ticket Amsterdam-Singapore, Denpasar-Amsterdam. Toen via Emirates geboekt en scheelde amper. Moet je in jouw geval alleen een enkeltje Colombo-Bangkok kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *