Tips gezocht voor aanschaf backpack

Volgende zomer staat mijn eerste backpackers trip op de planning, een 4weekse reis naar Sri Lanka & de MaledivenšŸŽ‰
Omdat het dan ook mijn eerste keer is, moet ik nog een fijne, goede en als het kan mooie backpack vinden. Hebben jullie een aantal tips voor een goede aankoop? Andere tips voor een first time backpacker qua reisinhoud zijn ook welkom!

De exacte grootte (aantal L) die ik wil hebben weet ik nog niet. Voorkeur gaat wel naar een backpack met een ā€œheuptasjeā€ & soort ventilatie systeem bij de rug. Ben ook niet de rijkste, dus een beetje voordelige aankoop is ook niet onverstandigšŸ˜…šŸ˜‡

Ben benieuwd naar de backpack tips!

14 Reacties op “Tips gezocht voor aanschaf backpack”

 1. Ik heb een tas van Deuter (45+10L). Het is een model voor vrouwen waardoor die goed past in de rug. Wel wat aan de dure kant (is het wel waard), maar met regelmaat is er korting bij de Perry sport waar ze deze verkopen. Ook bij de Bever verkopen ze deze.

 2. Ja, ik vind hem heel fijn van formaat. Mede omdat ik zelf ook niet zo groot ben. Je kunt hem vergroten naar 55 liter, maar dit heb ik meestal niet eens nodig.

 3. Wel eens gedacht aan een tas op wieltjes… Hoef je in de hitte niet zo’n pleuris ding op je rug… Ik reis al jaren de wereld rond met een tassie op wieltjes… Zo fijn!

 4. Ik wil terug van 65l naar ongeveer 50l das zeker genoeg. Wassen kun je overal! Een toilettas met een haakje om op te hangen kan makkelijk zijn. Oh en ik ben er achter dat een frontloader toch heel erg handig is!

 5. Aller eerst super gaaf dat je naar Sri Lanka en de Malediven gaat, staat zeker ook op mijn bucketlist! Ben eerder dit jaar ook voor t eerst gaan backpacken en heb ik de FjƤllrƤven Kajka 55L gekocht, nog geen moment spijt van! Het betreft een speciale editie voor vrouwen; ā€˜het draagsysteem is speciaal ontwikkeld voor het vrouwenlichaam met ergonomisch gevormde schouderbanden en ontlast ook bij zeer zware bepakkingenā€™. Daarnaast is t ook nog eens een hele mooie en gunstige backpack qua indeling! šŸ˜‰

 6. Ik heb de Osprey Fairpoint 40 liter. Deze opent als een koffer en kan mee als handbagage! Ik wil niks anders mee, deze rugzak is mijn buddy geweest voor 5 maanden in AziĆ«. Hiervoor had ik eentje van 55 liter en dat vond ik persoonlijk te groot. Tegenwoordig hebben ze precies dezelfde ook voor vrouwen ontwikkeld, Osprey Fairview dacht ik dat het is šŸ™‚

 7. Osprey is de beste qua merk en kwaliteit. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan maar kijk vooral naar prijstoppers. Het is mogelijk om het wat goedkoper te vinden. Als je genoegen neemt met iets mindere kwaliteit zou ik bij de decathlon kijken. Ik heb mijn eerste backpack daar gekocht en werkt prima.
  Wat een absolute aanrader is is een frontloader. Vriendinnen hadden dat niet en ik zag echt het verschil met hoe makkelijk het is als je het wel hebt.
  En qua inhoud zou ik rond de 50 liter gaan zitten, ook afhankelijk van hoe groot je bent. Maar de praktijk leert dat hoe meer je mee zou kunnen nemen, je dit dan ook volstopt en uiteindelijk niet gebruikt. Maak het jezelf wat makkelijker door wat te downscalen en iets minder mee te kunnen nemen. Wassen moet je toch.

 8. Ik heb een half jaar gebackpackt met een van de decathlon, betaalbare backpacks die naar mijn mening prima zijn, zeker als eerste backpack. Zorg er idd wel echt voor dat je m aan de voorkant kan open maken. En investeer wel in goede packingcubes.

 9. Mijn ervaring is ga na een outdoor winkel en ga backpacks passen op je rug met bagage zodat je weet wat het prettigste zit. Doe goeie wandelschoenen en neem iemand mee om te kijken hoe of je recht loopt met je backpack. Heb zelf een fjallraven abisko backpack

 10. Osprey Farpoint 40, doe jezelf een plezier en ga op reis met alleen handbagage. Geen extra bagage kosten, geen wachtrij aan de bagageband. En 40 l is meer dan voldoende. Backpacken betekent niet zoveel mogelijk op je rug mee sleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *