Sri Lanka bagage tip: wordt mijn bagage automatisch overgezet?

Volgende week vertrek ik voor een tuktuk avontuur naar Sri Lanka! Op de heenweg heb ik een overstap van een uur.
Weten jullie toevallig of mijn bagage automatisch naar het andere vliegtuig wordt getransporteerd of moet ik deze ophalen en opnieuw inchecken?
Op de terug weg heb ik 2 tussenstops! Zolang je achter de douane blijft is opnieuw inchecken niet nodig, toch?
Ondanks mijn vele reizen heb ik altijd rechtstreeks gevlogen en mij hier nooit mee bezig gehouden!!

Mocht je het weten, let me know!

7 Reacties op “Sri Lanka bagage tip: wordt mijn bagage automatisch overgezet?”

 1. Bagage gaat automatisch mee, hoef je je geen zorgen over te maken. Je kunt het bij het inchecken natuurlijk voor de zekerheid vragen. Een uur is niet erg lang, dus meteen op naar de volgende gate. Je hoeft niet opnieuw in te checken. Veel plezier in het mooie Sri Lanka!!!

 2. Het overbrengen van de bagage wordt automatisch gedaan als je géén losse vluchten hebt geboekt maar één vlucht met tussenstop(s). Je hoeft dus zelf niets te doen, alleen te hopen dat alles op je eindbestemming aan komt 😉

 3. Zo lang alles in 1 reservering is gemaakt – dus ook maar 1 ticket – is er niets aan de hand.
  De airline is verantwoordelijk voor de aansluiting en in principe wordt je bagage gewoon doorgestuurd. Bij het inchecken ontvang he dan je boardingpassen voor de volgende vlucht.
  Ik ga er van uit dat die overstappen tenminste op dezelfde airport zijn.
  Mocht je medicijnen meenemen die op de opiumlijst staan – dan kan het voorkomen dat je voor je overstap nog apart iets moet regelen. …ook al blijf je achter de douane.
  Datzelfde geldt ook voor een evt transit visum. Meestal niet nodig voor mensen met een Nederlandse nationaliteit en in Nederland geboren….maar mocht dat anders zijn, check dan de regels even.

 4. Bovenstaand klopt allemaal in 99% van de tijd. Maar er zijn wat uitzonderingen afhankelijk van het land waar je overstapt. Soms moet je wel je bagage tussendoor ophalen. Soms heb je een visum nodig.
  Dus check alles goed voordat je vliegt, anders kan je zomaar niet mogen vertrekken uit Nederland

 5. Ik heb hetzelfde in december, alleen iets langer. Ticket bij dezelfde maatschappij gekocht alleen 2 uur op quatar. Alles wordt, als alles goed gaat 😉 naar het volgende vliegtuig gebracht qua bagage. Dus daar hoef je je niet druk om te maken. Doe voor de zekerheid een schoon setje ondergoed in je handbagage, mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan

 6. Vaak als je een binnenlandse doorverbinding hebt moet je je bagage ophalen. Als je een buitenlandse vlucht maakt hoeft dat in 99% van de gevallen niet

 7. Weet niet waar je tussenstop is, maar als dit Dubai is: daar ben je soms gruwelijk lang onderweg naar de volgende gate. Soms veel langer dan een uur. Sri lanka is prachtig, veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *