Reisverslag: driedaagse Echternach – Mullerthal

Bongobonnen krijgen is altijd leuk maar dit brengt ook wat keuzestress met zich mee. Waar trekken we deze keer naar toe? Deze keer hadden we de bongobon “Weekendtrip, 3 dagen” ontvangen. Na een beetje door het boekje gebladert te hebben vatten we het plan op om met deze bon een driedaagse trip te maken naar Echternach en Mullerthal.

Dag 1

Vrijdagnamiddag vertrekken we met als bestemming hotel Dimmer in Wallendorf-Pont (Luxemburg). Na een redelijk vlotte rit van 2u30 kwamen we aan in Wallendorf-Pont en blijkbaar waren we niet alleen. Want de grote parking van hotel Dimmer stond helemaal vol. Gelukkig is er buiten deze parking nog genoeg ruimte om je wagen kwijt te raken.

Hotel Dimmer Wallendorf-Pont Luxemburg

Na het inchecken besloten we om in het hotel te eten en daarna nog een kleine avondwandeling te maken door het dorpje.

Dag 2

Dag 2 zou in het teken staan van wandelen. We begonnen de dag met de Mullerthal trail E1 wandelroute. Deze wandelroute is 11,7 km lang en staat als zwaar ingedeeld. Aangezien Mullertahl bekend staat als “klein Zwitserland” waren de verwachtingen dan ook hoog gespannen.

Je kan deze wandeling starten in Echternach aan het station of op de parking van Huel Lee. Wij kozen om aan de parking te beginnen omdat je dan halverwege in Echternach aankomt. Je zal dan steeds wel iets vinden om te eten of te drinken. Dit bleek een uitstekende keuze te zijn omdat het die dag 28 graden was konden we zo halverwege op krachten komen en ook wat fris water kopen.

Na de wandeling hebben we nog een zeer kort bezoekje gebracht aan Berdorf waar je bij de kaasfabriek Schmalen-Brouwer ook terecht kan voor een zeer lekker ijsje!

De dag eindigen deden we in het welness gedeelte van hotel Dimmer. Je hebt er een sauna, stoombad, warme ruimte, binnen en buiten ligruimte, voetbaden en douches. Niet zo groot maar we waren er kwasi alleen dus perfect om op krachten te komen na de wandeling.

Dag 3

Na wat twijfelen tussen een bezoek brengen aan Echternach of om opnieuw een wandeltocht af te leggen, besloten we om ook vandaag onze wandelschoenen aan te binden. We besloten om de wandeling Mullerthal – Consdorf van 9,3 km te kiezen. Op deze wandeling ligt de bekende Schiessentumpel maar ook de Goldkaul, Goldfralay, Eulenburg, … rotsen.

Persoonlijk vonden we deze wandeling mooier dan de E1 wandelroute. Meer het offroad gevoel, meer natuurlijk hindernissen, rotsen verspreid over de hele wandeling waar bij de E1 wandelroute de meeste rotsen liggen op het stuk van Echternach naar Huel Lee toe.

Na deze wandeling hebben we nog iets gegeten aan het bezoekerscentrum van Mullerthal om dan moe maar voldaan weer naar huis te keren.

Als je zelf een trip plant naar Luxemburg neem dan zeker eens een kijkje op de website Visit Luxemburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *