8 Reacties op “Iemand tips voor een kleine rondreis door Marokko?”

 1. We hadden auto gehuurd en zijn via Tizi n’tichka naar Ait ben Haddou gereisd. Van daar uit naar Todra kloof en Merzouga ( woestijn). Allemaal super. Je zou dan weer terug kunnen rijden. Wij zijn door gereden naar Fez. Aanrader in Todra kloof is Auberge le festival en dan zeker de grotkamer. Supergaaf. In Merzouga is Riad Madu een aanrader. Je loopt zo de duinen in. Veel plezier!

 2. Wij zijn er afgelopen zomer 3 weken geweest. Als je 1 week gaat en toch graag naar de woestijn wil, is het wel redelijk veel rijden. De woestijn is het mooiste in Merzouga waar je bij Erg Chebbi de woestijn in gaat. Vanuit Marrakech zijn er ook andere trips naar de (niet echte) woestijn. Ik heb gehoord dat dit een soort slappe aftreksels zijn. Camel trekking vanuit merzouga is echt top! Slapen in de woestijn, helderste hemel ooit gezien.
  Ik zou de hoge atlas ingaan vanuit Imlil. Je kan bij de meeste hotels/riad/lodge tours boeken. Echt prachtig en je bent vaak helemaal alleen on top of the mountains. Naar de woestijn via todra gorge en dades Gorge. Mooie kloven, kan je mooie hikes doen.
  Fez, Meknès, Chefchacouen zijn ook mooie steden. Maar dat is behoorlijk ver rijden vanaf de woestijn.
  Als je nog extra tijd hebt is Essaouria aan de kust een heel leuke vissersplaats en goeie surfspot!
  Veel plezier, het is echt een tof land

 3. Taghazout is heel leuk om een aantal daagjes te verblijven! Zijn net terug van World of waves hotel. Heerlijk hotel! En zou ook een paar surf en yogalesjes meepakken!

 4. Wij hebben marrakech gecombineerd met een driedaagse woestijnsafari via het Atlasgebergte, was echt geweldig! 😍 Zijn in totaal 8 dagen geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *