iemand ervaring met aanvragen visum China?

Heeft iemand ervaring met aanvragen visum China? Ik heb een groepsreis geboekt die vanuit Hongkong vertrekt en daar ook weer eindigt. Er zit een reisschema bij en een uitnodigingsbrief. We gaan lopend de grens over. Ik vraag mij af of ik nu ook vliegtickets bij de aanvraag voor het visum moet stoppen. Het probleem is dat ik nog niet weet waar ik heen ga na die groepsreis en als ik t visum snel krijg wil ik eerst nog naar Taiwan. Maw, eigenlijk wil ik de tickets pas boeken als ik het visum heb.

10 Reacties op “iemand ervaring met aanvragen visum China?”

  1. Ze willen weten dat jij het land ook weer verlaat. Je moet sowieso je reisschema aanleveren. Aangezien ze in China precies willen weten waar je wanneer bent. Ik durf niet te zeggen of een ticket naar HongKong goed is… I

  2. Als je met een groep reist kun je ook gebruik maken van het e-visa, dan hoef je niet naar de ambassade. Dit kun je online regelen. Je moet wel met de groep tegelijk in en uit China reizen. Wellicht even bij de touroperator checken of dat ook een optie is?

  3. dat is geen optie. moet van de touroperator apart een aanvraag indienen. het is ook geen nederlands bedrijf, weet niet of er nog andere nederlanders mee gaan. denk dat de kans klein is.

  4. Jammer dat je het zelf moet aanvragen! Dan is een e-visa geen optie. Voor het groepsvisum maakt het overigens niet uit als er meerdere nationaliteiten meegaan.

  5. Een visum aanvragen zonder vliegtickets is indd geen optie. Ben in mei geweest en wat een gezeur was dat visum ☹️! Moest ook naar de ambassade toe. Ik heb m’n visum geregeld via Visumplus

  6. Zou ook graag naar China gaan maar laat het nog wat links liggen ,teveel gedoe , staan nog meer dan 50 landen op men bucketlist , dus eerst die afwerken 🙂 , wel al vaak gelezen dat als je stempels van Turkije , Iran , Pakistan , Saudi Arabië hebt een extra verklaring moet toevoegen met de reden waarom je deze landen bezocht hebt … succes met de aanvraag

  7. Sommige (duurdere) tickets hebben de optie om gratis te annuleren. Ticket boeken, visum aanvragen, ticket annuleren, zou een mogelijkheid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *