Hebben jullie tips voor Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras en Costa Rica?

Hoi allemaal! 7 oktober vlieg ik naar Mexico en start ik mijn reis door Centraal-Amerika (excited muchšŸ¤—). Nu vroeg ik mij af of jullie nog leuke tips hebben (mag van alles zijn!) voor Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras en Costa Rica? Online is natuurlijk veel te vinden, maar wat zijn volgens jullie dingen die ik Ć©cht niet mag missen?

10 Reacties op “Hebben jullie tips voor Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras en Costa Rica?”

  1. Goed plan, ik vond Nicaragua niet zo interessant, op Granada na.. šŸ¤·šŸ»ā€ā™€ļø Costa Rica is dan een betere optie!

  2. De pink lakes/ los Colorados, dat ligt in de buurt van Vallodolid en de Sumidero kloof in de buurt van Chiapa de Corzo. Beide plekken liggen in Mexico. Ook is een bezoek aan een van de vele indianendorpen interessant. Je moet daar wel oppassen met fotoā€™s maken. Je kunt dan bijvoorbeeld ZinacantĆ”n en Chamula bezoeken. Kun je het beste met een gids doen.

  3. Mexico stad, Puerto Escondido, San CristĆ³bal, Palenque. Bij CopĆ”n, Honduras, trip boeken bij restaurant ViaVia. Aan de prijs, maar super gave dag!
    San Salvador, Free walkingtour. Vond Ruta de las Flores tegenvallen. Costa Rica mag je niet overslaan! Mooiste land daar in Central Amerika.

  4. Qua tips voor Guatemala zijn er natuurlijk de gebruikelijke als Antigua, AtitlĆ”n en Tikal. Die zijn de moeite waard, maar er is veel meer te zien in Guatemala. Ik vond Tajumulco (de hoogste berg van Midden-Amerika) echt leuk. Al acclimatiseer je dan best even op voorhand in de hooglanden daar. Andere fijne plaatsen, wat weg van de gebaande paden: de bergen rond Nebaj (prachtige landschappen en de ideale plaats om meer te leren over de Mayaā€™s en de burgeroorlog), Laguna Lachua (niet gemakkelijk om er geraken, maar het mooiste turkoois water dat je je kan indenken), Xela (gemoedelijker dan Antigua en met eindeloze mogelijkheden voor uitstappen). Hier nog wat meer inspiratie:
    In Honduras vond ik CopĆ”n het leukste en dat is zeker een plaats om wat langer te blijven hangen. De ruĆÆnes zijn erg leuk en het is fantastisch om geelvleugelaraā€™s over je hoofd te zien vliegen. Daarnaast kan je ook vogelpark, sculpture museum en de coolste hot springs van Centraal-Amerika bezoeken. Ook Utila en Lago de Yojoa en de Lenca Trail in het zuidwesten zijn goede stops in Honduras.
    El Salvador is klein en compact, maar er is nog altijd zoveel te doen. Vulkanen en een prachtig meer nabij Santa Ana, de schattige koloniale dorpjes van de Ruta de las Flores voor wandelingen, eten en cultuur, El Tunco om te surfen en te feesten. In het noorden zijn er Suchitoto en La Palma, twee mooie koloniale steden. La Palma raad ik aan voor kunstliefhebbers, want het is waar Fernando Llort een groot deel van zā€™n leven spendeerde. Het is ook een goeie plek om te hiken, bijvoorbeeld naar de hoogste top van El Salvador, op de grens met Honduras. Als je echt avontuurlijk bent, kan je ook stoppen in het minder bezochte oosten van het land, bijvoorbeeld in bergdorpje Alegria. Ik vond ook de hoofdstad, San Salvador, echt de moeite, met zā€™n mooie kerken, musea, parken, koffiehuisjes en een craftbrouwerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *