Ervaringen met de Jrpass?

Mijn vriendinnetje en ik hebben de gehele reis uitgestippeld en via hyperdia een berekening gemaakt of jr pass handig zou zijnšŸ¤“
Nu komen wij goedkoper uit zonder Jrpass,
echter hoor ik om mij heen van mensen die de pass WEL hebben gebruikt dat het heel handig is en dat het voor het gemak de paar tientjes extra wel waard is.
Mijn vraag is hoe hebben jullie het reizen zonder JRpass wbt treintickets kopen bij loketten/automaten ervaren? Was het makkelijk of soms wel een gedoe met in rijen staan etc?šŸ˜Š

5 Reacties op “Ervaringen met de Jrpass?”

 1. Wij kopen wrschl maar een JR-pass voor 1 week, omdat we er voor langer niet echt voordeel mee hebben. Dus ook benieuwd hoe het dan zit met ā€˜losseā€™ tickets.

 2. Ik heb de pas niet gekocht. Bij het loket heb ik nooit langer dan 5 minuten hoeven wachten. (Reistijd in november)
  Meestal maakte ik van te voren een screenshot van hyperdia van welke route ik wilde afleggen. Dit liet ik zien bij het loket. 1 keer is me aangeraden om een bus te nemen ipv de trein. Sneller en goedkoper.

 3. Het ging om de route van Kawaguchico naar Tokyo. De route die we wilde nemen had een aantal overstap. De bus was direct (2 uur) en kostte ruim de helft van het geld van een treinkaartje.

 4. Het aanschuiven aan de loketten valt meestal inderdaad wel mee. Wij hadden een pas maar passeerden ook regelmatig aan de loketten om stoelen te reserveren. In de meeste gevallen was je na enkele minuten al aan de beurt, Japanners zijn goed in efficiƫntie :-).
  Voorzie in elk geval wat extra tijd uit veiligheid. Net die ene keer dat wij wat aan de late kant aan het loket aankwamen was voor ons iemand ticketjes aan het kopen voor de volgende maanden denk ik. Heel het bureau lag vol met kaartjes en het bleef maar duren…. (Murphy)
  Voorzie ook altijd wat cash geld. Wij konden altijd met kaart betalen behalve die keer dat we geen cash op zak hadden en dus op zoek moesten naar een ATM of wisselkantoor in het station…. (Murphy again)
  Ik weet niet hoe groot het verschil voor jou juist is. Weet dat je ook in Osaka en Tokyo (en in mindere mata Kyoto) met JR treinen kan rondrijden zoals je hier de tram of bus pakt. Het is moeilijk om op voorhand te weten hoe vaak je dat gaat doen maar als je een pas hebt kan je daar ook gratis gebruik van maken. Als je geen pas hebt kan je een pas voor de metro kopen (Tokyo Subway Ticket) en die is eigenlijk ook best heel voordelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *