Budapest citypass zijn geld waard?

Wij gaan in augustus een weekje naar Boedapest. Nu kregen we een mail over een citypass voor 33 euro voor 5 dagen. Klinkt erg leuk allemaal, maar is een citypass voor Boedapest echt goedkoper? We gaan sws 3 dagen naar Sziget, dus zullen dan gebruik moeten maken van het ov. Verder hebben we nog geen duidelijke planning.

En is de citypass persoonsgebonden of kun je em met meerdere personen tegelijk gebruiken wanneer je bijv samen met het ov reist of samen naar bezienswaardigheden gaat?

5 Reacties op “Budapest citypass zijn geld waard?”

  1. Citypass is echt super handig. Het is een bandje (net zoals een festival bandje) en je kan onbeperkt met al het ov. Je kan hem alleen niet delen met anderen. Ik heb hem 2x gebruikt en bij een van de versies van meerdere dagen krijg je ook gratis toegang tot een van de badhuizen in boedapest en mag je zelf kiezen welke je gaat voor 1 dag.

  2. Het maakt verschil of je de Budapest Card hebt, of de Budapest Travel Card. Deze laatste is alleen voor het vervoer, niet voor musea etc. Omgerekend kost deze kaart ruim 15 euro, wanneer je de 7-days Card koopt. Toen wij recentelijk in Boedapest waren, hebben we deze gekocht, gelijk vanaf het vliegveld. Ons appartement was in hartje Boedapest, en hiermee konden we gelijk met de luchthavenbus naar de stad, en vandaar door met de metro tot vlakbij ons appartement . (lijn 100E). Los kost deze rit naar de stad vanaf het vliegveld omgerekend 3 euro pp enkele reis, dus voor 9 euro hadden we vrij openbaar vervoer gedurende ons verblijf. De Budapest Card is idd wat duurder, maar check ff of dit voordeel oplevert tav je plannen in de stad. Zowel de Budapest Card als de Budapest Travel Card zijn persoonsgebonden, en bij de metrostations wordt ook daadwerkelijk gecontroleerd.

  3. Het gaat om een citypass die we via festivaltravel kunnen aanschaffen.šŸ™‚ We kunnen daarmee gratis met het ov en krijgen korting op verschillende bezienswaardigheden. We zitten met ons appartement sws op een half uur met het ov bij Sziget vandaan.
    Weet je toevallig ook of de Budapest travelcard waar jij het over hebt ook op andere plekken dan het vliegveld te koop is?

  4. Mirjan Lem Die citypass is vermoedelijk dezelfde als de Budapest Card. Ze hebben iig dezelfde voordelen en dezelfde prijs šŸ˜‰
    De Budapest Travel Card kun je ook bij andere verkooppunten in de stad kopen, bij het postkantoor, grotere kiosken, en volgens mij ook bij de metrostations op knooppunten etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *