12 Reacties op “Bezienswaardigheden zadar?”

  1. Kroatie is echt heel erg mooi!! Krka watervallen, plitvice meren, leuke kleine dorpjes zoals nin in de buurt van zadar en split blijkt ook heeel mooi te zijn

  2. Als je echt back to basic wilt zou ik naar het eiland dugi otok gaan (eiland vlakbij zadar). Wij verbleven in het plaatsje bozava. Daar waren 2 kleine supermarktjes, 3 restaurantjes, 1 ATM en voor de rest alleen woningen en appartementen. Vanaf dit plaatsje ging er een gratis treintje (vertrok vanaf het enige hotel in dit plaatsje) naar het mooiste strand van dugi otok. Ook is de stad sibenik leuk om te bezoeken. Nog niet zo toeristisch en vanaf daar kan je de bus pakken naar de Krka watervallen. Aan te raden is om na 16.00 te gaan, dan is het een stuk rustiger.

  3. Zadar is een vrij kleine stad. Nin is wel een charmant dorpje vlakbij Zadar. Probeer anders een daguitstap te doen naar Plitvice (wel online tickets bestellen én minstens 2 dagen op voorhand) en eentje naar Paklenica om te hiken of muurklimmen. Dat is zeker de moeite! Als je na Plitvice nog niet genoeg hebt van de watervallen, kan je op een uurtje van Zadar ook nog een dagje naar Krka, eventueel in combo met Sibenik, gaan.

  4. Mijn ultieme tip: pak vanuit Zadar de veerboot naar Dugi Otok en geniet! Met huurauto wel aan te raden. Als dit geen mogelijkheid is, kan je ook vanuit Zadar dag tripjes naar het Kornati NP doen… echt prachtig! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *