Bezienswaardigheden, tips voor Lissabon?

Hi travellers!

Woensdag ga ik voor een dagje naar Lissabon (vanuit Ericeira) en ik ben aan het uitzoeken wat ik in één dag wil en kan zien.
Wat me tof lijkt; LX Factory wil ik zeker bezoeken (combi met de Ponte 25 Abril brug), ik hou van streetart spotten, trammetje (28), en de wijken Belem en Alfama lijken me leuk.
Kan dit in 1 dag? En wat is dan een logische route? En wat handig qua vervoer?
Als iemand andere tips heeft, ook zeker welkom!

Thanks 🙏🏼

14 Reacties op “Bezienswaardigheden, tips voor Lissabon?”

 1. Ik denk dat je vooral keuzes moet gaan maken.
  Wat wil je zien /doen in belém?
  Dorre de bal en is mooi van buiten- maar van binnen erg kaal.
  Mosteirios de jeronimhos is prachtig (kloostertuin (beide verdipingen) en neem ook een kijkje in de kerk (gratis) nét voor de ingang.
  Beide zijn unesco erfgoed.
  Ontdekkingsreizigersmonumemt – mooi uitzicht over klooster en wereldkaart.
  En uiteraard pasteis de belem eten.
  Er gaat een tram tussen het klooster en lx factory. In belem zelf is het vooral veel lopen.

 2. De pc factory ligt wel onder de brug…maar dan daar kun je niet omhoog (Nou ja- Laat ik het zo zeggen…ik vond de trap niet – en de brug lag heel hoog boven de factory).

 3. thanks voor het meedenken! Ik ga er eens naar kijken. Ik kom vanaf Ericeira en ik denk dat we met de bus gaan, dan zouden we uitkomen bij Campo Grande volgens mij, dus wellicht vanaf daar dan metro?!

 4. Denk dat het wat veel is voor 1 dag. Je kunt Belem makkelijk met LX factory combineren. Je kunt over de boulevard lopen tussen die 2 plekken.

 5. Jaaa misschien wel idd, lastig inschatten zonder dat ik er geweest ben dus vandaar mn vraag hier 🙃 Dus jij zegt Alfama voor nu skippen en het houden bij Belem & Lx Factory. Wat zijn de must sees in en rondom Belem? Torre de Belem, Mosteiro dos Jeronimos, Padrao dos descobrimentos.. en dan Lx Factory meepakken..? Nog meer?

 6. Tips van een semi-local: ik raad een wandeling door Alfama aan in de ochtend/begin middag! eindig bij station Cais do Sodré, eet een pastel de nata of andere lekkernij bij de TimeOut Market (tegenover het station) en ga dan met trammatje 18 naar LX Factory in de namiddag (dan zit je in zo’n zelfde oude trammetje), op het dakterras bij Rio Marvila (weet niet zeker of ik het goed spel) heb je waanzinnig uitzicht op de rode brug en zonsondergang, aanrader met een wijntje/cocktail! Veel plezier! 🍷

 7. Pasteis de Nata bij Pasteis de Belem! En als je van kaneel houdt, deze er sowieso overheen doen 😉
  Time out Market, soort foodhal.
  Castelo de Sao Jorge, mooie uitzichten!!
  Miradouro de Santa Luzia, erg mooi uitzichtpunt!!
  Elevador de santa justa, ook mooie uitzichten!
  En je schijnt er veel mooie rooftopbars te hebben!! Dus sowieso die ook even googlen 😉

 8. Time out market, Rooftopterrace van Hotel Mundial en leuke wijnbar By the Wine! Hierboven al veel leuks genoemd waar ik je ook heen zou sturen! Have fun!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *