Bezienswaardigheden Jordanie?

Woensdag vertrek ik voor twee weken naar Jordanië. Wat zijn jullie ultieme tips qua hostels, eten, plaatsen, activiteiten, bezienswaardigheden, ect?!

17 Reacties op “Bezienswaardigheden Jordanie?”

 1. Zeker Jerash en evt Ajloun niet overslagen, beiden gemakkelijk en goedkoop met de local bus te doen. Wat Aqaba betreft, enkel doen als je houdt van duiken, anders gebruikt ge uw tijd beter voor Wadi Rum 😉

 2. Little Petra Bedouin Camp is echt een aanrader om te slapen! Echt een bezoekje waard. Voelt savonds alsof je echt in een sprookje zit. 😍

 3. Als je tijd hebt zou ik zeker naar Wadi Mujib en Dana gaan, minder bekend maar ook erg mooi 🙂 En Wadi Rum en Petra zijn natuurlijk geweldig <

 4. Slapen in Wadi Rum! Die sterrenhemel is echt geweldig! Natuurlijk Petra, maar vergeet ook Little Petra niet. Veel minder druk, maar ook super mooi!
  Samen met een vriendin had ik een auto gehuurd en zijn we zelf gereden. Zeker aan te raden, want de wegen en uitzichten zijn echt zooo genieten!!

 5. Wadi rum, Petra, al Dana nature reservaat, canyoning in wadi mujib (vanuit Amman te regelen) dode zee. Jerash vond ik ook leuk.

 6. Sla zeker Jerash en Dana niet over, waren echt hoogtepuntjes! Daarnaast zorgen dat je onmiddellijk met openingstijd al bij Petra bent (6.00 uur), wij waren er toen (op 2 andere toeristen na) als enigen! Ga ook zeker van bovenaf naar de schatkamer kijken! Wij hebben een 2 daags ticket gekocht (5 dinar extra) zodat we de 2e dag zo vroeg konden gaan, want eerste dag gingen we met onze groep op het tijdstip dat de zon het mooiste op de schatkamer schijnt

 7. Petra by night is niet de moeite van de extra prijs waard (zit niet in Jordan pass)

  Zeker Jordan Pass kopen! Zit je visum mee in. En bespaart je een hoop toegangsgelden en de prijs van Petra is ook erin. Dus als je visum + 1dag Petra betaalt heb je het er al uit. Maar inkom Jerash en Wadi Rum en andere zaken zitten er ook mee in. Gewoon vooraf online te kopen.

  Zeker 1 nacht en jeep tour van een dag in Wadi Rum! De moeite.

 8. Vond Jordanië een van de mooiste landen waar ik ben geweest! Ik zou je aanraden van noord naar zuid te reizen, dan wordt het steeds mooier/beter. In Wadi Rum zou ik zoeken naar een desert camp om te overnachten, er zijn er diverse langs de weg. Je hebt camps langs de asfalt weg en je hebt camps middenin de desert waar je met een 4×4 heen wordt gebracht. Hele gave ervaring!
  Als je naar de Dode Zee wilt dan kun je ook voor bv 10 euro lunchen in een resort/hotel waarbij je dan meteen toegang hebt tot zwembad/zee.
  In Aqaba is het leuk om een boottocht te maken en te duiken/snorkelen. Je kunt ook vanaf de stranden duiken/snorkelen maar voelde me toch wat vreemd op het strand tussen alle volledig bedekte mensen. Prive op de boot was toch wat beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *