Bezienswaardigheden cyprus?

Ik ga eind september een weekje naar Cyprus (vlakbij Ayia Napa) en vroeg me af wat do’s en don’ts zijn. Kan nog niet onwijs veel over het land vinden, dus ik ben benieuwd!

8 Reacties op “Bezienswaardigheden cyprus?”

  1. Je hebt daar echt mega mooi strand bij konnosbeach mikes watersport.. het is net of je op de Caribische eilanden bent, qua water…Zo blauw😍

  2. Zeker een dagje naar de Turkse Republiek Noord-Cyprus gaan, maar wel nádat je in Nicosia de Free Walking Tour hebt gedaan. Al was het alleen maar omdat wij te weinig weten over wat er daar allemaal is gebeurd…

  3. Geen visum nodig. Wel een extra verzekering als je met een auto de grens over gaat, omdat het geen erkend land is en er geen dekking is door de gewone verzekering. Bij de grens kun je die kopen voor een luttel bedrag. Maar het is het waard omdat er een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in het noorden liggen.
    Verder vond ik het enorm interessant dat er een deel van een EU-land bezet is, waar ik niets van wist. En dat er een door de UN bewaakte “groene zone” is die dwars over het hele eiland loopt. Daarvan leer je alles als je de Free Walking Tour doet in Nicosia.

  4. Wij hebben last gehad van kakkerlakken in onze airbnb (ook al was het een vrij chique airbnb). Komt nu gewoon eenmaal veel voor. Airco goed fris zetten, houdt ze weg en altijd je bagage weer sluiten, is een fijner gevoel.

  5. Ik zou zeker een dagje Nicosia doen en aan beide kanten musea bezoeken. Wat zich daar in 1974 heeft afgespeeld is vreselijk.
    Lopend de grens over is ook bijzonder. Ik stapte voor mijn gevoel echt andere wereld in. Ik ben twee keer Noord cyprus geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *